Балансування в інтересах ДТЕК зупинила ще один блок на АЕС

Поділитися:

Як повідомила прес-служба ЗАЕС 3 червня 2020 року о 02 годині 01 хвилину, в зв’язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі, енергоблок №6 Запорізької АЕС, відповідно до регламентних процедур, розвантажений, відключений від мережі і виведений в резерв.

На сьогоднішній день працюють тільки 2 енергоблоки Запорізької АЕС. Сумарна потужність генераторів становить 2 000 МВт.

Два блоки знаходяться на ремонті, енергоблок №1 знаходиться в резерві.

Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об’єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6 000 МВт і одна з найбільших в світі.

Згідно з оновленим прогнозному енергетичного балансу на 2020 рік, вироблення електроенергії держкомпанії НАЕК “Енергоатом” буде скорочена до половини існуючої потужності. При цьому три енергоблоки АЕС будуть виведені в резерв, а виробництво ще 7 – обмежена.

В “Укренерго” пояснювали введення балансових обмежень падінням споживання електроенергії через карантин на тлі збільшення виробництва електроенергії вітрових і сонячних електростанцій (ВЕС і СЕС) більш ніж в 2 рази. Частка генерації ВЕС і СЕС піднялася до 9% енергобалансу.

97 народних депутатів звернулися до прем’єр-міністра Денису Шмигалю з проханням вжити заходів щодо недопущення зниження частки електроенергії АЕС в структурі генерації і, відповідно, переглянути прогнозний баланс об’єднаної електроенергетичної системи країни.

У свою чергу, прем’єр-міністр Денис Шмигаль спростував звинувачення в лобізмі інтересів власника ДТЕК Ріната Ахметова в енергетичній галузі і зазначив, що позапланових відключень АЕС немає.

Вчора відбулася

щодо подолання кризи в енергетиці.

Про обмеження роботи ми вже писали. 18 травня, реактори Рівненської АЕС тимчасово припинили роботу: відключився енергоблок №1. 1 червня 2020 року, на Запорізькій атомній електростанції перший енергетичний блок відключили від мережі і вивели в резерв.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ