Бахматюк знову хоче розірвати поруку НБУ через суд

Поділитися:

Ще один позов про розірвання поруки НБУ подав Олег Бахматюк. Вперше аналогічне провадження відкрили у серпні торік. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Нині олігарх переконує, що обставини, якими сторони керувалися при укладенні договору, істотно змінилися. Саме тому його поруку перед центробанком слід розірвати.

Нагадаю, Бахматюка зобов’язали бути поручителем по заборгованості VAB Банку та банку Фінансова ініціативна. У 2019 Нацбанк підрахував – борги структур Бахматюка перед НБУ, фондом гарантування вкладів та держбанками – майже на 30 млрд грн.

Але тоді олігарх називав цю інформацію маніпуляцією. Згодом він публічно заявив, що якби йому встановили заставу в сумі 5-10 млн грн, він був би готовий повернутися в Україну з-за кордону, аби захищатися від звинувачень, які йому висувають правоохоронці.

При цьому, у НАБУ пояснювали, що офіс генпрокурора двічі безпідставно відмовився направити документи на екстрадицію колишнього бенефіціара VAB Банку. Крім того, детективи зафіксували втручання в розслідування.

Нагадаємо, що Олег Бахматюк – одіозна фігура в українському суспільстві, бізнесмен, який знаходиться в розшуку і фігурує в декількох гучних кримінальних справах.

Зокрема, його звинувачують в тому, що він заволодів грошима зі стабілізаційного кредиту «VAB Банку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу