Азіати втрачають статус світових виробників

Поділитися:

Китай та інші країни Азії втрачають статус світових фабрик. Компанії, які інвестували гроші у дешеве виробництво на території цих країн, налякала глобальна криза у постачаннях. Зокрема, внаслідок того, що контейнеровози застрягли в чергах біля великих портів тепер на товари доводиться чекати місяцями, повідомляє «Перший Діловий».

Тепер фокус світового виробництва поступово зміщується до таких країн, як Болгарія, Румунія, Чехія, Марокко, Бразилія та Туреччина. У цей же час експорт із країн Азії продовжує скорочуватися.

«З початку цього року багато компаній почали говорити про проблеми в роботі в Південно-Східній Азії. Причина полягає у високих логістичних і транспортних витратах, а також у дуже складних умовах ведення бізнесу, транспортування та логістики», — зазначив співробітник Торгової палати Сербії Неманія Йованович.

Згідно з прогнозами, Туреччина цього року експортує рекордний обсяг одягу, і саме завдяки зростанню замовлень із Євросоюзу. А ті компанії, які досі працюють з ринком Азії все частіше скаржаться на проблеми.

Нещодавно у В’єтнамі сталося кілька суттєвих зупинок виробництва, тому деякі великі компанії, такі як Columbia, вже попередили про затримки з випуском осінніх та весняних колекцій. У деяких випадках очікують недостатнього розмірного асортименту.

Раніше ми повідомляли, що у Китаї поглиблюється енергетична криза. Нині Піднебесній бракує вже практично всіх енергоресурсів.

Також зазначалось, що через борги Китаю світові загрожує фінансова катастрофа. За оцінками фахівців, прихований борг Китаю досяг уже 4 трильйонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу