«Автомагістраль – Південь» підозрюють в нелегальному видобутку піску

Поділитися:

Національна поліція України ініціювала розслідування проти вітчизняної компанії «Автомагістраль-Південь», яку підозрюють в нелегальному видобутку піску при будівництві автодороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка. Про це свідчать дані, опубліковані в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідне кримінальне провадження проти компанії правоохоронні органи ініціювали від 17 липня 2020 року в рамках ч. 2 статті 240 «Порушення правил охорони або використання надр».

При цьому Закон України, в такому випадку, передбачає певні санкції у вигляді грошового штрафу на суму від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому значенні – від 5100 до 10200 гривень. Також тут розглядається позбавлення волі на строк до трьох років.

На цей час компанію підозрюють у розкраданні верхнього шару землі для видобутку піску. Роботи йшли на території, що неподалік від села Іванівка Петриківського району Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що за даними Ліги антитрасту, яка вже подала дві заяви про махінації зазначених компаній, в схемах беруть участь «Автомагістраль-Південь і” Онур Конструкціон Інтернешнл , що вже неодноразово згадуються в корупційних угодах.

Компанії спрацювалися, спричиняючи показову конкуренцію для всіх, а в житті – залучаючи один одного в субпідряди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу