Автобусний завод «Богдан» на межі банкрутства

Поділитися:

Дочірню компанію автомобільного заводу «Богдан Моторс» – «Автобусний завод «Богдан» – можуть невдовзі ліквідувати, інформує телеканал «Перший Діловий».

Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство заводу. А тижнем раніше суд Дніпропетровської області визнав неплатоспроможною і саму компанію – «Богдан Моторс», задовольнивши вимогу одного з кредиторів – «Фінансової компанії «Фінворк». Та відкрив ліквідаційну процедуру.

А все почалося з того, що у квітні суд затвердив реєстр вимог кредиторів до «Богдан Моторс» на 6 мільярдів 700 мільйонів гривень. Найбільше компанія заборгувала Саревін Інвестментс – майже 2 з половиною мільярди. А також – «Укрексімбанку» та UniCredit банку – понад півтора мільярда гривень кожному.

Компанія «Богдан Моторс» входить у корпорацію «Богдан» Олега Гладковського-Свинарчука – головного фігуранта корупційних схем в оборонному секторі. Його пов’язують з 5-м президентом – Петром Порошенком, який також був співвласником корпорації «Богдан».

Окрім того, завод «Богдан Моторс» фігурує у кримінальній справі щодо розкрадання оброронних грошей. За даними слідства, упродовж 2015-2019 посадовці Міноборони допустили незаконну закупівлю санітарних автомобілів для Збройних Сил у «Богдан Моторс» – на понад 32 мільйони гривень. Усі ці угоди – підозрюють слідчі – підписувалися із перевищенням владних повноважень, а суми, які в них фігурували – були явно завищені.

Раніше ми повідомляли, що, на думку експертів, банкрутство на сьогодні – єдиний шанс врятувати «АвтоКрАЗ».

Нагадаємо, що українське корабле- та суднобудівне підприємство у Миколаєві «Чорноморський суднобудівний завод» став банкрутом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу