Австралія допоможе Європі газом

Поділитися:

Австралія та європейські країни домовилися про постачання у ЄС скрапленого газу на випадок, якщо Російська Федерація посилить газовий шантаж на тлі військової ескалації довкола України.

Це підтвердили у федеральному Міністерстві природних і водних ресурсів.

Там зазначили, що країна готова надати допомогу у відповідь на будь-який запит про постачання зрідженого природного газу.

«Австралійські експортери зрідженого газу – це провідні світові компанії, надійні постачальники, здатні постачати енергію по всьому світу… Австралія здатна задовольнити світовий попит, що зростає, і залишатися надійним постачальником ЗПГ», – зауважили у міністерстві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати активно шукають союзників та партнерів для можливого постачання у Європу додаткового обсягу блакитного палива на випадок вторгнення РФ в Україну. У переговорах брали участь і представники австралійських газодобувних та газопереробних компаній.

Приплив ЗПГ збив температуру на європейському газовому ринку, де у грудні ціни злітали вище 2000 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі продовжує зростати вартість природного газу. На біржах ціна на ресурс підскочила на 20% та перевищила позначку 1100 доларів за 1000 кубічних метрів.

Як повідомлялося, що Goldman Sachs прогнозує світовий дефіцит газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу