АРМА буде отримувати активи за спрощеною процедурою

Поділитися:

Кабінет міністрів погодив і вніс на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації принципу пріоритету кримінального арешту і вдосконалення діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА)».

Відтак, законопроект дозволить виключити ситуації блокування виконання АРМА судових постанов про передачу в управління Агентству активів в кримінальному провадженні. Оскільки власники таких активів або пов’язані з ними треті особи часто зловживають інструментами забезпечення позовів в цивільному, господарському або адміністративному процесах.

«Суттєвою перешкодою для виконання постанов суду про передачу майна, на яке накладено арешт, в управління АРМА є можливість блокувати арешт в кримінальному провадженні шляхом подачі позовів в цивільному або господарському судочинстві. Рішення проблеми полягає у введенні пріоритету кримінального арешту, ліквідовує головний інструмент юридичного саботажу управління активами», — зазначив т.в.о. голови АРМА.

Нагадаємо, АРМА розкрило деталі про частку активів, які агентство розшукало в період своєї діяльності.

Також АРМА розповіли, що на активах вибрано керуючих, які зобов’язані зберігати економічну вартість арештованого майна та забезпечувати надходження до держбюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу