АМКУ звинуватили в неякісному розслідуванні з приводу львівських будівельників

Поділитися:

Експерти Антимонопольного комітету провели неякісне розслідування. Такого висновку дійшов суд у справі про змову львівських будівельників. Та скасував рішення комітету. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Йдеться про тендер на ремонт площадки для зневоднення мулу у Львові очікуваною вартістю 30,5 мільйонів гривень. Так, у 2019-му компанія “Шляхбуд” відмовилася від укладання угоди.

Контракт уклали з компанією “Містобуд”, попри дорожчу пропозицію. У липні наступного року антимонопольники оштрафували фірми – на 68 тисяч гривень кожну.

Встановили, що “Шляхбуд” і “Містобуд” подавали свої тендерні пропозиції з одного і того ж електронного майданчика, орендували техніку й обладнання у одного орендодавця.

До того ж документи кожного мали візуальну схожість. Фірми з таким рішенням не погодилися і звернулися до суду. Мовляв, АМКУ не надав доказів змови. І суд став на сторону позивачів, зазначивши що висновки комітету ґрунтувались на припущеннях, а не на фактах.

Нагадаємо, що раніше Ліга Антітраста подала заяву до Антимонопольного комітету про корупцію на тендерах «Укрзалізниці».

За даними експертів “Ліги Антітраста”, ряд українських фірм часто в один день отримував довідки про статус дилера холдингу “Метінвест”.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ