АМКУ зацікавився угодою Фірташа з росіянами

Поділитися:

Антимонопольний комітет, дізнавшись інформацію з мережі про продаж активів Ukrainian Chemical Products в Криму компанії «Російський титан», вирішив з власної ініціативи зайнятися розслідуванням угоди.

У комітеті уточнили, що про продаж активів компанії вони дізналися завдяки засобам масової інформації. Тому зацікавилися питанням, чи потрібно було одній із компаній подавати заяву до АМКУ для дозволу на придбання цих активів.

Таким чином, первинне завдання АМКУ з’ясувати, чи не порушили компанії під час укладання угоди законодавство, зокрема щодо захисту економічної конкуренції.

У комітеті додали, що якщо все-таки факт порушення буде встановлено, Ukrainian Chemical Products буде оштрафовано на суму, що дорівнює 5% річних доходів.

Слід зазначити, що потужності компанії Ukrainian Chemical Products розташовані в Армянську (Крим), а спеціалізується на випуску титанової продукції. За даними Єдиного держреєстру (юридичні особи, фізичні особи-підприємці та громадські формування) власником-контролером є український бізнесмен та інвестор Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, що крім цього Антимонопольний комітет розслідує справу щодо продажу «Нафтогазом» газу за заниженою ціною облгазів Дмитра Фірташа.

Також ми повідомляли про те, що компанії Фірташа та олігархи потрапили до списків отримувачів пільгового газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу