АМКУ зацікавився продажем дешевого газу Фірташу

Поділитися:

Антимонопольний комітет розслідує справу, яка стосується продажу «Нафтогазом»‎ облгазам Дмитра Фірташа газу за заниженою ціною. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу»‎.

У компанії зазначили, що йдеться про угоду щодо торгівлі газом для населення з ТОВ «ЙЕ Енергія» Дмитра Фірташа, яку було укладено у березні 2021 року. Тоді компанією керував Андрій Коболєв. Компанія Фірташа законтрактувала найбільший на ринку обсяг газу для побутових споживачів. Йдеться про 6 млрд кубів.

Як відомо, компанія отримала найнижчі ціни — 7,42 тис грн за тис куб м, тоді як решта компаній підписала контракти з ціною від 7,9 тис грн до 8,8 тис грн.

У НАК заявили, що угода давала можливість компаніям перепродувати «дешевий” газ бізнесу, а також створювала невиправдані кредитні ризики для «Нафтогазу», оскільки передбачала оплату за фактично проданий газ у період до жовтня 2021 року.

У «Нафтогазі» кажуть, що дію контракту зупинили у жовтні. Однак борги «ЙЕ Енергії» перед НАКом за цими угодами не погашені досі.

«В даний час «Нафтогаз» реалізує газ усім компаніям, що забезпечують його населення, за єдиною ціною та на однакових умовах у межах балансуючої групи», — заявили в «Нафтогазі».

Нагадаємо, підприємства «Харківгаз збут» та «Львівгаз збут» мають до 1 травня цього року погасити борги попередніх періодів перед «Нафтогазом». Ідеться про суму про майже 3,7 мільярда гривень.

Також зазначалось, що керівник дочірньої компанії Нафтогазу «Нафтогаз Тепло» заявив про намір перевести низку українських теплоелектроцентралів на альтернативні види палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу