АМКУ взявся за ТРЦ Respublika

Поділитися:

Антимонопольний комітет побачив порушення в процесі проведення аукціону з продажу кредитних вимог, де у якості забезпечення був виставлений відомий столичний об’єкт — ТРЦ Respublika. Йдеться про те, що банк «Надра», що належав Дмитру Фірташу, виставив і успішно продав вищевказані права на майданчику аукціонів ProZorro з порушенням процедури.

Після було відкрито справу, в ході якого фахівці з АМКУ побачили змову серед трьох учасників торгів – фінансової групи «Фактор», компанії «Солтекс Капітал» і «Толкфін». Серед факторів, які навели на такі висновки, були й спорідненість власників компаній, і наявність в них загальних працівників, і те, що учасники торгів відкрито надавали один одному матеріальну допомогу. Вже в самому ході аукціону вони спільно проводили підготовчі заходи, підтвердженням чому виступила електронне листування між ними.

1 жовтня 2020 року АМКУ наклав на всі три компанії штрафи, визнавши вищеназвані дії порушенням закону «Про захист економічної конкуренції». Розміри штрафів однакові, вони складають близько 10% від доходу компанії.

Довідка: ТРЦ Respublika вважається одним з найбільших за площею комплексів в Києві. Його площа становить близько 300 тисяч кв. м. Будівництво було розпочато у 2012 р., спочатку мало тривати два роки, але терміни здачі були перенесені на 2015 р. Сума всіх інвестицій в проект перевищила 350 млн доларів. Станом на 2015 рік готовність об’єкта становила 80%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу