АМКУ видав рекомендації «Укравтодору» щодо тендерів

Поділитися:

Антимонопольний комітет (АМКУ) надав Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодор») та його регіональним підрозділам обов’язкові для розгляду рекомендації щодо необхідності усунення дискримінаційних вимог у тендерній документації до учасників закупівель послуг з ремонту доріг. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Вказується, що таке рішення відомство прийняло як результат розгляду звернень Асоціації Українських банків та Ради Бізнес-омбудсмена.

Зокрема, Комітет встановив, що тендерна документація «Укравтодору» містить обов’язкову вимогу для учасників процедури – підтверджувати фінансове забезпечення тендерної пропозиції електронною банківською гарантією, наданою виключно одним із системно важливих банків.

При цьому у списку таких важливих банків є лише 13 установ, хоча за законом України, надавати банківські гарантії можуть усі банки – а їх зараз в Україні 71. В АМКУ оцінили цей пункт дискримінаційним.

Нагадаємо, що у четвер, 28 жовтня, Кабінет міністрів дозволив Міністерству юстиції застосувати переговорну процедуру щодо закупівлі юридичних послуг.

Це було зроблено з метою представництва інтересів України у справі за позовом китайської Sinohydro Corporation Limited до Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу