АМКУ скасував рішення про придбання Новинським частки в «Харківобленерго»

Поділитися:

В Антимонопольному комітеті заявляють, що скасували своє ж рішення, ухвалене на початку цього року, стосовно надання дозволу на придбання частки в «Харківобленерго» кіпрській компанії Smart Holding (Cyprus) Ltd.

У пресслужбі комітету пояснюють, що заява, за результатами розгляду якої ухвалили рішення та додані до неї документи підписано лише уповноваженим представником компанії Lovitia Investments Ltd (Smart Holding (Cyprus) Ltd є старою назвою компанії). У матеріалах немає письмових документів, які підтверджували б призначення та повноваження представника Lovitia Investments Ltd представляти інтереси АТ «Харківобленерго» і надання відомостей, передбачені нормами положення щодо концентрації, стосовно «Харківобленерго». Тому всю інформація заяви щодо АТ «Харківобленерго» не можна вважати достовірною, наголосили в АМКУ.

У лютому поточного року компанією Smart Holding (Cyprus) Ltd українського бізнесмена та політика Вадима Новинського було закрито угоди щодо придбання 29,79% акцій у «Харківобленерго» і «Харківенергозбут». Мажоритарний акціонер обох компаній – держава. Їй належить – 65,001% акцій.

Нагадаємо, ВАКС розглядає справу чиновників «Харківобленерго» і «Харківводоканалу».

Також ми писали, що штраф на 170 тисяч гривень отримало АТ “Харківобленерго” від Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу