АМКУ розслідує змову на ринку цукру

Поділитися:

У розслідуванні монопольної справи на ринку цукру може з’явитися ще один відповідач. Йдеться про слідство, яке у квітні цьогоріч розпочав Антимонопольний комітет стосовно антиконкурентних узгоджених дій на ринку цукру проти групи компаній «Астарта» і компанії «Радехівський цукор».

Про це повідомляє «Перший Діловий»

Вони займають 40% на українському ринку бурякового цукру і восени минулого року підвищили ціну на продукцію на 48%. Регулятор під час вивчення матеріалів справи виявив ще одне підприємство, яке діяло за схожою схемою.

Проте назву компанії-порушника і деталі розслідування в АМКУ не називають. Пояснюють це подальшим розглядом аргументів та підстав для таких дій на ринку.

Зокрема, регулятор візьме до уваги  зниження врожайності цукрового буряка у минулому сезоні, а також скорочення посівних площ під цю культуру.  АМКУ встановив, що сукупний вплив цих факторів не відповідав встановленому компаніями такому рівню цін на цукор. Об’єктивних причин для такого здорожчання також не було виявлено.

Нагадаємо, що у вересні вартість цукру збільшилася в порівнянні з серпневими цінами. Зокрема, середнє значення вересневого індексу ФАО – 121,2 п., А це на 0,6 пункту більше, ніж у серпні.

Якщо ж дивитися в порівнянні з торішнім вересневим індексом, то різниця ще більш виразна – показник індексу виріс на 53,3% (на 42,2 пункту).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу