АМКУ розгляне скарги провайдера «Ланет»

Поділитися:

Справа про антиконкурентні дії найбільших медіагруп – зрушила з мертвої точки. На вимогу суду Антимонопольний комітет таки розгляне заяву провайдера «Ланет», який вважає необгрунтованим дострокове розірвання договору про ретрансляцію каналів 4-ма медіахолдингами.

Про це повідомляє «Перший Діловий»

Набирати обертів конфлікт почав у квітні минулого року. Найбільші медіагрупи оголосили, що з 1 травня почнуть вимикати з мережі «Ланет» найпопулярніші свої телеканали, які займають 70% всього телеринку. Приводом для відключення стала лютнева акція провайдера, у якій він продавав глядачам пакети каналів по 33 грн, тоді як медіагрупи вимагали мінімум 99. Більше того, вони зазначали, що планують підняти ціни на телебачення до 10 доларів на місяць. Загалом, за 4 роки сума, що провайдери виплачують медіагрупам за 1-го користувача зросла майже у 6 разів – з 4,95 грн у 2017 році до 28,1 грн у 2021.

За словами аналітиків, такі дії яскраво демонструють колективну монополію. Тож «Ланет» одразу поскаржився до Антимонопольного комітету. Однак там йому відмовили. Тоді провайдер звернувся до суду і отримав позитивне рішення.

Раніше Антимонопольний комітет, дізнавшись інформацію з мережі продажу активів Ukrainian Chemical Products в Криму компанії «Російський титан», вирішив з власної ініціативи зайнятися розслідуванням угоди.

У комітеті уточнили, що про продаж активів компанії вони дізналися через засоби масової інформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу