АМКУ порушив справу проти Миколаївського морпорту

Поділитися:

До Антимонопольного комітету України надійшла заява, в якій Миколаївський морський порт звинувачують у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. АМКУ одразу відреагував на заяву та відкрив справу.

Антимонопольний комітет розпочав розслідування діяльності Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України». До цього морські агенти-представники власників суден спільно з компанією «Нібулон» звернулися до Комітету із заявою, вказавши на додаткові та незаконні стягнення морпортом із суден корабельні збори.

Повідомляється, судна, що прямують через акваторію морського порту «Миколаїв» у межах суднового ходу до мортерміналу «Нібулон», змушені сплачувати корабельні збори двічі: Миколаївському морпорту та безпосередньо «Нібулону».

В результаті подвійні збори призводять до додаткових витрат, що в свою чергу впливає на підвищення цін для кінцевого покупця – вантажоодержувача.

У заяві уточнюється, що ці обставини негативно впливають на конкурентоспроможність Нібулону, знижуючи її в порівнянні з іншими суб’єктами, що спеціалізуються на перевалці зернових вантажів.

Згідно з попереднім розглядом справи, АМКУ називає дії філії Миколаївського морпорту – незаконними, які порушують економічну конкуренцію. Після розгляду цих дій відкрито відповідне провадження проти АМПУ.

Раніше ми писали про зупинення АМКУ приватизації купленого на аукціоні заводу «Більшовик».

Також ми повідомляли про те, що Антимонопольний комітет видав рекомендації «Укравтодору» щодо тендерів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ