АМКУ перевірить заводи “Інтерпайп”

Поділитися:

Заводи групи «Інтерпайп» перевірить Антимонопольний комітет. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відповідне звернення в АМКУ направили з парламентського комітету з питань енергетики. Аудит буде стосуватися можливого завищення цін на труби при поставках для Нафтогазу. Зокрема, мова йде про підприємства “Інтерпайп Новомосковський трубний завод” і “Інтерпайп Ніко Тьюб”.

Увага на це звернули, оскільки попередні контракти Нафтогазу на аналогічні поставки з іншими компаніями, зокрема Башнефть, були дешевше. Крім того, в АМКУ повинні переглянути, чи доцільно Україні ввела загороджувальні мита на імпорт труб з Китаю. Адже, як вважають в комітеті, це тільки зміцнило позиції і посилило монопольне становище Інтерпайпу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували розслідування на цю тему. У ньому порівнювали контракти Інтерпайпу на поставку ідентичних видів труб з групою “Нафтогаз” і російською компанією “Башнефть”. За оцінками журналістів, на завищених цінах для “Нафтогазу” компанія змогла додатково заробити мінімум 290 млн доларів. У відповідь її представники заявили, що різниця в ціні викликана особливої ​​конструкції кріплень, які використовувалися в трубах для державного «Нафтогазу».

Відзначимо, група Інтерпайп належить українському олігарху Віктору Пінчуку.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України ініціював розслідування за частиною штучного завищення вартості на послуги з боку ряду бюро технічної інвентаризації (БТІ) у Київській області. Про це повідомив глава Київського обласного територіального відділення АМКУ на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 69,3 млн грн Інтерпайп Пінчука та ще три компанії за порушення антимонопольного законодавства. Крім Інтерпайп, були оштрафовані компанії «РЕТЕК», «Транспортні інвестиції» і «Фірма« Інтервторпром ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу