АМКУ перегляне договори «Нафтогазу» з тепловиками

Поділитися:

Антимонопольний комітет України (АМКУ) назвав умови договорів НАК «Нафтогаз України» з теплокомуненерго дискримінаційними і вимагає їх перегляду. Про це повідомили у прес-службі АМКУ.

«ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» під час укладання договорів купівлі-продажу природного газу з виробниками теплової енергії, маючи структурні ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку оптової реалізації (постачання) природного газу та користуючись наявною ринковою владою встановило такі умови реалізації товару, які неможливо було встановити за умови існування значної конкуренції на ринку», — зазначили у прес-службі АМКУ.

В АМКУ також наголосили, що умови договору містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції та можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, враховуючи їх право вільно обирати постачальника природного газу, у тому числі і за ціновим критерієм.

Антимонопольний комітет надав НАК «Нафтогаз України» обов’язкові для розгляду рекомендації. На їх розгляд дається 10 днів з дня отримання.

«ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді встановлення таких умов реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку, шляхом приведення умов договорів постачання природного газу з виробниками теплової енергії до умов Правил постачання природного газу», — заявили у АМКУ.

Раніше ми повідомляли, що газопостачальна компанія «Нафтогаз України» ще не готова до постачань природного газу за пільговою вартістю комунальним і бюджетним установам.

Також ми писали, що НАК «Нафтогаз» має в своєму розпорядженні кошти для закупівлі і подальшого закачування природного газу в підземні сховища.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу