АМКУ оштрафував виробника горілки майже на пів мільярди гривень

Поділитися:

Антимонопольний комітет (АМКУ) призначив штраф у розмірі майже 500 тис. грн компанії ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро». Вищеназвана компанія використала дизайн склянки та етикетки для своїх напоїв, які є майже ідентичними тим, які виробляються на підприємстві «Стронгдрінк».

У пресслужбі АМКУ повідомили, що дії ТОВ «АКБ Дніпро» було визнано порушником законодавства у частині недобросовісної конкуренції. Рішенню передувало звернення виробника продукції, яка вже знайома українцям. Йдеться про горілку «Хлібна сльоза».

Окрім накладеного штрафу АМКУ заборонив підприємству продовжувати використовувати оформлення упаковки для спиртних напоїв, які подібні до вищеназваної продукції «Стронгдрінк».

Раніше повідомлялося, що АМКУ взявся за рекламу ліків. Зокрема, комітет видав шести українським фармацевтичним компаніям обов’язкові для розгляду приписи прибрати з реклами ліків відомості, які можуть ввести споживача в оману.

Також ми писали про перевірку книгарень, яку здійснює антимонопольний комітет України. Зокрема, мова йде про мережі «Книгарня Є», і ТОВ «Видавництво Моя Книжкова Полиця». Справу розпочато за фактом припинення співпраці мереж з онлайн магазином Yakaboo, оскільки останній пропагував на території України так званий «русский мир».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу