АМКУ оштрафував «Тернопільводоканал»

Поділитися:

«Тернопільводоканал» за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приймання та очищення стічних вод оштрафували на 389,8 тисячі гривень.

Таке рішення ухвалив Антимонопольний комітет, повідомляє його пресслужба.

Встановлено, що комунальне підприємство безпідставно вимагало від перевізників надавати дані про якість складу відходів. В інакшому випадку підприємство застосовувало коефіцієнт, що підвищував плату за його послуги утричі. Йдеться про перевізників, що вивозять спецтранспортом відходи від споживачів, які не приєднані до системи централізованого водовідведення.

«Законодавством, що регулює відносини між водоканалами та перевізниками рідких відходів, не передбачено обов’язок останніх самостійно визначати якісний склад стічних вод. Відповідно, не передбачено і застосування коефіцієнтів при розрахунках плати за послуги у разі невиконання вимог», – наголосили в Комітеті.

Таким чином було порушено закон «Про захист економічної конкуренції». Штраф підприємство має сплатити упродовж двох місяців.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України розслідує зловживання обленерго щодо порушень умов договорів окремих операторів щодо надання послуг з розподілу (передачі) електроенергії.

Також ми писали, що місто Трускавець у Львівській області зранку 3 січня залишилося без водопостачання у зв’язку з непідписаним договором з Дрогобицьким комунпідприємством.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ