АМКУ оштрафував “Львівгаз” на 76 млн гривень

Поділитися:

76,5 мільйона гривень штрафу отримала газопостачальна компанія Львівгаз від Антимонопольного комітету за зловживання на ринку послуг з розподілу природного газу. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що компанія Львівгаз належить українському олігарху Дмитру Фірташу. Минулого року АМКУ оштрафував 18 його облгазів крім Львівського. У комітеті тоді відзначили – що це рішення будуть приймати окремо і питання відклали.

А минулого місяця про нечесні схеми в Львівгазі повідомили вже в СБУ. Правоохоронці викрили посадових осіб компанії на вимаганні хабарів – за нібито використаний газ або порушення при експлуатації мережі.

Щоб закрити очі на те, чого насправді не було, фігуранти схеми вимагали у підприємців гроші. І планували розповсюдити свою схему – не тільки на бізнес, а й населення.

Нагадаємо, що подвійні штрафи наклав Антимонопольний комітет на компанії екс-нардепа Максима Микита. Зобов’язав виплатити 2 мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Антимонопольного комітету України заявили, що відомство звернулося до 16 газопостачальним компаніям з рекомендацією інформувати споживачів про зміну цін на газ до моменту введення їх в дію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу