АМКУ дозволив фірмі Новинського купити третину «Харківобленерго»

Поділитися:

Антимонопольний комітет повторно дозволив кіпрській компанії нардепа Вадима Новинського придбати 30% акцій «Харківобленерго». Про це повідомляє «Перший Діловий».

В АМКУ кажуть, що нова заява на концентрацію розглядалася в режимі недружнього придбання, оскільки «Харківобленерго» не надав компанії Новинського інформації, необхідної для розгляду заяви про попереднє отримання дозволу на концентрацію. Наразі, необхідна інформація витребувана у «Харківобленерго» за розпорядженням державного уповноваженого.

Антимонопольний комітет встановив, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках, і надав дозвіл на купівлю акцій.

Варто зазначити, що у липні АМКУ скасував своє ж рішення від 28 січня цього року про надання дозволу компанії Новинського на придбання понад 25% акцій «Харківобленерго» у зв’язку з виявленням нібито недостовірної інформації. Однак, на той час угода на придбання 30% пакету акцій «Харківобленерго» вже була закрита на підставі рішення Комітету від 28 січня. Ще 65% акцій «Харківобленерго» належить державі.

Раніше ми повідомляли про те, що чиновник «Укренергозбуту» викрив мільйонну схему розкрадання електроенергії на «Харківобленерго».

Також ми писали про те, що 328 мільйонів гривень витратить «Харківобленерго» на закупівлю трансформаторів у фірми «Енергетична компанія Енерго-Тайм», і переплатить в три рази більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу