АМКУ буде стежити за ринком газу

Поділитися:

Антимонопольний комітет буде уважно стежити за дотриманням конкуренції на новому газовому ринку. Зокрема, це торкнеться вибору постачальника газу.

У самому АМКУ застерегли постачальників блакитного палива від змов і зловживань, а також нечесної конкуренції на ринку газу. Якщо будуть виявлені випадки афери, то відомство буде вживати жорстких заходів.

Також в АМКУ уточнили, що населення споживає близько 40 відсотків природного газу.

Раніше ми писали, що в НАК Нафтогаз України встановили річний тариф на послуги транспортування газу на рівні 4,73 гривні за один кубічний метр, що відрізняється від тих цін, які були сформовані на серпень місяць. Нова ціна на 46 відсотків вище, ніж та, яка була встановлена ​​для українців в серпні, і, за очікуваннями українських експертів в галузі енергетики, це може бути не найгірший показник для українців.

Ми також повідомляли, що українські експерти не виключають укладення картельної угоди на ринку газу. Незважаючи на запуск нового газового ринку в Україні 1 серпня, тарифна ціна залишається нестабільною, що звільняє газових операторів від взаємного узгодження цін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу