Американці витрачают на добу в 20 разів більше від українців

Поділитися:

В Україні разюче відрізняється рівень прожиткового мінімуму в порівнянні з економічною ситуацією в інших країнах світу: різниця між показниками країни і Сполученими Штатами Америки відрізняється в двадцять разів і не з позитивним результатом для України. Про це свідчать дані відповідної статистики.

Відзначимо, що на поточний момент рівень прожиткового мінімуму для одного американця становить 55 доларів, коли як в Україні ця ж сума склала 2,6 доларів.

Більш того, така ж ситуація простежується і в порівнянні з більш близькими до України державами. Наприклад, у Польщі рівень прожиткового мінімуму розраховується в значенні 18,9 доларів на добу.

Цікаво, що після США наступними країнами-лідерами за рівнем прожиткового мінімуму на одну особу є такі держави, як Канада, Франція і Німеччина. Там на одну людину припадає по 47, 45 і 41 долара.

Нагадаємо, що фахівці Мінсоцполітики планують до 2021 року збільшити рівень прожиткового мінімуму випереджаючими темпами в порівнянні з його розміром в бюджеті.

За відомостями Державної служби статистики, фактичний прожитковий мінімум становить 3 660,9 гривень на місяць. Нижче цієї суми отримували близько 8,9 мільйонів чоловік, що прирівнюється до 23,1 відсоткам від усього населення України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу