Албанія запровадила НС в енергетиці

Поділитися:

Албанія оголосила надзвичайний стан в енергетиці. Про це заявив прем’єр-міністр країни Еді Рама, передає «Перший Діловий».

Таке рішення було прийняте через затяжну енергетичну кризу, попри те, що значних дефіцитів енергоносіїв в Албанії не було. За словами прем’єра, уряд вирішив діяти на випередження через очікувані проблеми в зимовий період.

Згідно з албанським законодавством, нинішнє розпорядження прем’єра надасть Кабміну більше свободи дій щодо державних витрат і забезпечення дотримання правил в енергетиці. За добу після цього Еді Рама зробив ще одну важливу заяву. Цього року жодного підвищення цін на енергоносії ані для албанських сімей, ані для малого бізнесу не буде. Окрім того, державній енергетичній компанії протягом двох років Тирана виплачуватиме 200 млн євро для безперебійного енергопостачання.

Раніше ми повідомляли, що європейська енергетична криза може затягнутися до кінця найближчої зими. Такі прогнози в ефірі радіо RTL озвучив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Також ми повідомляли, що у Євросоюзі можлива газова криза.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу