Акції ДТЕК звалилися після заяви Зеленського

ДТЭК
Поділитися:

Після того, як Володимир Зеленський заявив про спробу Російської Федерації та близького оточення втягнути Ріната Ахметова, власника ДТЕК, у процес підготовки державного перевороту акції компанії значно впали в ціні.

Стало відомо, що станом на 26 листопада євробонди ДТЕК втратили щонайменше 11% вартості.

Президент у своїй промові зазначив, що завдяки інформації, яка опинилася у розпорядженні уряду, існує висока ймовірність таємних переговорів власника компанії з представниками Росії. «Вважаю, що це є підставою з боку Ріната Ахметова», – додав Зеленський.

Український лідер також впевнений, що переворот, що готується, націлений на зміну влади, на зміну президента. За його словами, деякі люди намагаються перетягнути на свій бік Ахметова, щоб розпочати боротьбу проти чинного президента. Проте сам глава держави відмовляється вірити у «держперевороти».

Нагадаємо, що раніше члени партії «Слуга народу» оголосили бойкот телеканалам, які належать бізнесменові, оскільки впевнені в тому, що «Власник навмисно перетворює медіа на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави та суспільства». Також на думку політиків, спостерігається навмисне поширення неправдивої інформації, образи без підстав та маніпуляції.

Раніше ми писали про те, що Зеленський вважає: «Медійна війна — це боротьба особисто олігарха Ріната Ахметова із президентом України проти закону про деолігархізацію».

Також ми повідомляли про припущення президента України щодо участі Ахметова у розмовах про держпереворот.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ