Акціонерні товариства працюватимуть по-новому

Поділитися:

Два депутата від фракції «Слуга народу» і один від «Голосу» подали до Верховної Ради законопроект №2493 про акціонерні товариства, який передбачає дозвіл компаніям вибирати модель корпоративного управління.
Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2493. «За» законопроект в першому читанні проголосувало 270 народних депутатів.

Документ містить шість новел, спрямованих надати більше гнучкості і зручності акціонерам при вирішенні питань управління товариством: однорівнева система корпоративного управління; проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування; прогрес України в рейтингу Doing Business; спрощення процесів реорганізації; облік частки ТОВ в Центральному депозитарії; корпоративне управління у професійних учасників ринків капіталу.

Закон пропонує застосувати вимоги європейських директив MiFID II і Capital Requirements Directive (CRD) в частині корпоративного управління також в інвестиційних фірмах в Україні.

Рейтинг Doing Business – індекс легкості ведення бізнесу – індекс для порівняння простоти підприємницької діяльності між країнами світу, що складається всесвітнім банком на основі річних даних.

Ми писали, що Україна піднялася в рейтингу Doing business. Україна зайняла 64-е місце в рейтингу інвестиційної привабливості Doing business-2020 року, поліпшивши позицію минулого року на 7 пунктів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу