Айварас Абромавичюс лишив пост глави «Укроборонпрому»

Поділитися:

Днями в державному концерні «Укроборонпром» відбулися кадрові зміни. Після добровільної заяви про звільнення і відповідного Указу Президента України Айварас Абромавичюс лишив пост гендиректора підприємства, який зайняв його заступник Ігор Фоменко.

Про те, що за цим стоїть і як зміниться головний оборонний концерн України після такої ротації, розбиралися вітчизняні журналісти.

Наші колеги відзначають, що до приходу Айвараса Абромавичюса до керівництва концерном будь-яка зміна гендиректора була наслідком зміни влади, нестримної корупції, заміни «чужих» «своїми», договорняків» тощо. Своє ж головне завдання – виробництво якісного озброєння для української армії – підприємство не виконувало, а топ-менеджмент тільки і займався, що набивав власні кишені і вислужувався перед тими, хто в черговий раз опинявся біля керма країни. Підприємство ж знаходилося в стані стабільної стагнації.

У тому, що Айварас Абромавичус покинув пост гендиректора концерну, немає абсолютно нічого загадкового і тим більше корупційного. До вступу на посаду Айварас Абромавичус був членом наглядової ради підприємства. Він одразу заявив, що в гендиректори йде тимчасово – тільки для виконання 3-х завдань. По-перше, зробити роботу «Укроборонпрому» стабільною. По-друге, зберегти потенціал і темпи виробництва зброї після зміни влади в Україні і зміни вищої менеджерської ланки концерну. І по-третє, виробити стратегію реформи підприємства.

За один тільки рік перебування на посаді гендиректора Абрамавічюс виконав всі три завдання, відзначають наші колеги. Жоден контракт зі Збройними силами країни не зірваний. Запущено міжнародний аудит. У двадцять підприємств концерну прийшли справжні професіонали. Концерн стабільно і успішно працює в умовах пандемії коронавирусу.

І головне – «Укроборонпром» сьогодні начисто позбавлений корупції і «договорняків».

Виконавши свої завдання, Айварас Абромавичус склав із себе повноваження. Його місце гендиректора зайняв його заступник, однодумець і фахівець найвищого класу Ігор Фоменко.

Тому реорганізація концерну «Укроборонпром» вже необоротна.

Нагадаємо, «Укроборонпром продовжує будівництво Ан-176.

Також ми писали, що перші 10 оборонних підприємств в Україні об’єдналися і стали холдингом з назвою «Радарні системи».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу