Аграрії скаржаться на якість вишні та черешні

Поділитися:

Через несприятливі погодні умови навесні 2020 року, сезон продажу черешні почався майже на 2 тижні пізніше. Тобто, перші партії ягоди надійшли до загального продажу в кінці травня.

Як зазначила голова Асоціації “Ягідництво України” Олена Каіжен, через заморозки втрати врожаю досягали до 90 відсотків в деяких садах. При цьому, через сильні дощі знизилася якість ягоди, вона дає тріщини, що призводить до обмежених термінів зберігання.

Всі ці проблеми позначилися на широкому діапазоні цін, який ми зараз спостерігаємо. Черешню невисокої якості господарства пропонують по 30 гривень за кілограм, при цьому продавці йду на знижки. На оптових ринках вартість стартує від 40 гривень за кілограм. А ось за черешню високої якості просять від 80 гривень за кілограм.

Що стосується вишні, то ситуація аналогічна. Сезон цієї ягоди почався в кінці червня. І головна проблема – якість, зокрема розтріскування плодів. Вишню ранніх сортів господарства пропонують по 20 гривень за кілограм, а на оптових ринках ціна стартує від 25 гривень за кілограм.

Раніше ми писали, що урожай ягід в цьому сезоні не виправдовує очікування. Більш того, ті ягоди, які ще не зібрали, практично під загрозою через погодні умови.

Фермери кажуть, що ягоди хоч і будуть влітку, але навряд чи люди відчують їх смак – вони будуть несолодкими і не зовсім хорошої якості.

також ми повідомляли про те, що через проблеми карантину серед українських покупців знизився попит на лісову ягоду, що стало проблемою для вітчизняних фермерів, які звикли заробляти на цьому гроші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу