Аграрії отримали мільярдні збитки через посуху

Поділитися:

Через сильну посуху в 2020 році, фермери зазнали збитків на суму 6,5 мільярда гривень.

В ГО “Всеукраїнська аграрна рада” сказали, що в Одеській області 14 компаніям необхідно надати допомогу. Для цього об’єднання оголосило про збір коштів на покупку посівного матеріалу для гравців на ринку. Станом на сьогоднішній день вже зібрано 1,5 мільйона гривень. Частина посівного матеріалу вже куплено і відправлено постраждалим компаніям.

У той же час, в організації уточнили, що до усунення проблеми посухи потрібно підходити комплексно. Потрібно прийняти Закон про об’єднання користувачів води, які зможуть прийняти зрошувальне обладнання та розвивати їх. Однак для цього потрібен Закон про консолідацію земель.

Також потрібно застосовувати страхування доходів сільгоспвиробників в Україні, яке успішно працює в інших країнах.

Нагадаємо, літня спека і рідкісні опади практично повністю осушили більшу частину земель українських територій, де аграрії обробляють пізно. Така негативна наземна посуха сталася на більшості територій України. Причина тому, звичайно ж, сильна спека, яка спостерігалася в Україні майже весь літній сезон.

Ми також повідомляли, що в період з березня по квітень 2020 року в Україні спостерігався дефіцит опадів. Найбільше постраждала Одеська область, де, за попередніми підрахунками, було втрачено 148 тисяч гектарів, що становить 15% всіх озимих культур в регіоні, з яких 10% озимої пшениці, 62% озимого ріпаку та 21% ячменю загинули в результаті несприятливих погодних умов.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ