Агентству розвитку туризму не вистачає грошей

Поділитися:

Глава Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів заявила, що підконтрольне їй відомство має намір просити збільшити фінансування до 700 млн грн. Крім того, ГАРТ буде ініціювати зміну процедури державних закупівель для маркетингу.

«На цей рік досить 100 млн грн на розвиток туристичного потенціалу України, оскільки ГАРТ починає використання коштів з затримкою в п’ять місяців. Але в цілому таких грошей не вистачить на масштабну рекламну кампанію, особливо телевізійну. І якщо в Україні нам цього робити не потрібно, тому що канали та так підхоплюють контент про «Мандруй Україною», то за кордоном вона необхідна. Але на це коштів не вистачає, тому що, скажімо, тиждень Діджитал реклами на BBC коштує $ 100 тис., А на телебаченні ще дорожче», – повідомила Мар’яна Олеськів.

За словами чиновниці, на наступний рік на розвиток туристичного потенціалу необхідно більше коштів, оскільки Україна не конкурентоспроможна, якщо порівняти, наприклад, скільки на такі потреби витрачає Туреччина або Грузія.

«На 2021 рік ми плануємо давати бюджетний запит на 700 млн грн. Але тут варто підкреслити, що якщо ми не зможемо внести зміни в державні закупівлі і здійснювати маркетингові заходи трохи по-іншому, ніж передбачено системою “Prozorro”, нам навіть існуючі засоби буде важко використовувати», – заявила глава ДАРТ.

Нагадаємо, що згідно з соц-опитування українських аналітиків, більше половини респондентів (53,1%) планують відпустку в межах України, а за кордон планує поїхати тільки кожен десятий.

Раніше повідомлялося, що в Державному агентстві розвитку туризму почали розробку нової концепції містичного туризму. Про це повідомили в Telegram-каналі відомства.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ