Аеропорт в Маріуполі не реконструюватимуть

Поділитися:

Маріупольський регіональний аеропорт буде побудований на стику двох областей – Донецької та Запорізької, і відповідне рішення вже прийнято.

Раніше повідомлялося, що Маріуполь почне ремонт старого аеропорту. Однак останні наради в Офісі президента за участю Міністерства інфраструктури завершилися зміною концепції.

Як пояснив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, зміна в локації пов’язано з питаннями безпеки – адже поруч проходить лінія розмежування. Тому будувати вирішили на стику двох областей Запорізької і Донецької, в районі Бердянська.

За словами Бойченка, зараз розглядаються дві локації для майбутнього будівництва – Мангуш і Стародубівка. Маріуполь наполягатиме, щоб аеропорт будувався в Мангуші.

В даний час йде узгодження локації, після чого рік приблизно займе процедура відведення землі під майбутнє будівництво. Після цього почнеться будівництво.

Проектування не займе багато часу, оскільки, за словами Бойченка, маріупольський аеропорт буде побудований за тим самим реалізованому проекту запорізького аеропорту.

Нагадаємо, що українська влада має намір побудувати під Мукачево новий аеропорт. Перебувати він буде в селі Нижній Коропець.

Попередній генеральний план Мукачівського аеропорту розробили в державному підприємстві «Фінансування інфраструктурних проектів».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу