Поділитися:

Кабмін зменшить чисельність чиновників

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що протягом останніх 4 років державні органи нараховують в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців.

Така кількість держслужбовців призводить до збільшення виплат надбавок за суб’єктивним і неефективним принципом. Саме тому, вже в другій половині року в Кабміні збираються скоротити кількість співробітників на 10%.

“У цьому році вводимо пілотний проект по системі оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. У ньому беруть участь СКМУ, Мінфін, Мінцифри і НАГС. Надалі плануємо розширити проект на всі відомства “, – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, що карантин для протидії поширенню COVID-19 і режим надзвичайної ситуації в Україні можуть продовжити і після 30 червня.

Раніше повідомлялося, що український прем’єр Денис Шмигаль запропонував розглянути питання про відкриття в Україні офісу для Північного Рейну-Вестфалії. За словами Шмигаль, одна з ключових функцій представництва – поширення інформації про можливу співпрацю з Україною.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ