8 млн гектарів землі знаходиться «в тіні»

Поділитися:

Майже 8 мільйонів гектарів земель в Україні знаходяться «в тіні». Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Такі висновки зроблені після проведення супутникового моніторингу, яким займається Світовий банк. Завдяки сучасним технологіям вдається встановити, які ділянки землі обробляють селяни-одноособники — їх небагато, в процентному відношенні це всього 5% від усієї землі сільгосппризначення.

Натомість майже 8 млн га обробляють організовані компанії, іншими словами — це бізнес. Але при цьому податки за ці землі не сплачуються, і це автоматично веде гектари «в тінь». Схема відома і діє на території України усюди: земля віддається в оренду бізнесу, але ніяких документів при цьому не оформлюють.

Раніше повідомлялося про те, що ринок землі в Україні планують відкрити вже у 2021 році. Можливо в процесі будуть прийматися доповнення, зміни до вже існуючого законодавства.

Також ми писали і про збільшення орендної плати за землю. Новий законопроект збільшив податкове навантаження для фізосіб-землевласників в майже 11 раз.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу