Мінприроди просить збільшити фінансування зони відчуження

Поділитися:

За словами Романа Абрамовського, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України наразі приймає рішення про необхідність збільшення фінансування проектів по Зоні відчуження. В бюджетному запиті, який подається, є різні проекти, враховані потреби цієї зони.

Зокрема, заплановано досить бурхливий розвиток 10-кілометрової зони — підприємств в ній, промисловості в цілому. Для цього знадобляться інвестиції. Тим часом в законопроекті №32379-д, який був прийнятий Верховною Радою, було прописано, що фінансування об’єктів транспортної інфраструктури в Зоні відчуження призупинено. Також і з іншими проектами.

Роман Абрамовський говорить про те, що загальні цифри по Зоні відчуження — це мінус 220 млн гривень за поточний рік. Тим часом ця територія вимагає великих вкладень — тільки так вона може повернутися до життя.

Раніше повідомлялося про те, що знаменитий Довженко-центр отримає державне фінансування. Для початку були розблоковані кошти, які дозволять покрити 10-місячний простий і повернути центр до роботи.

Також ми писали про те, як вирішуються питання державного фінансування в розрізі коронакризи в Німеччині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу