5 тисяч співробітників втратили роботу через борги Кабміну

Поділитися:

Виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин повідомив, що через боргову кризу в секторі зеленої енергетики Кабінет міністрів України позбавив роботи 5 тис. українців. Так, під скорочення потрапили співробітники, які протягом кількох років були зайняті в процесі будівництва об’єктів зеленої енергетики в Україні та інших допоміжних підприємств для галузі.

Відомо, що держава повинна інвесторам 17,8 млрд гривень за вироблену в 2020 році “зелену” електроенергію і оплатило лише 20% боргу.

“Інвестиційна привабливість зеленої енергетики в Україні, мабуть, найнижча за останні п’ять років. І такий рівень розрахунків, який сьогодні спостерігається, він призводить до відтоку зацікавлених інвесторів і поступового уповільнення будівництва нових потужностей”, – сказав Семенишин.

Семенишин зазначив, що в даній технологічній галузі працюють кваліфіковані інженери. Але на жаль, вони змушені шукати для себе кращого життя в інших країнах, працюючи на некваліфікованих роботах.

Нагадаємо, що більшість регіонів світу переходить на «зелені» електростанції, бо будувати їх виявилося вигідніше. За даними аналітичного відділу British Petroleum в 2019 році «зелені» джерела виробили більше електрики, ніж АЕС.

Раніше повідомлялося, що катарська компанія збирається вкласти інвестиції в розвиток сектора відновлюваної енергетики в Україні. На даний момент сторони вже уклали ряд стратегічно важливих контрактів про взаємну співпрацю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу