40% українського дизеля – з Росії

Поділитися:

На даний момент в продажах українських АЗС 40% дизельного палива вироблено на полях країни-агресора Росії. У зв’язку з цим НАК Нафтогаз України звернувся до влади із закликом ввести мита на російське паливо в розмірі 8,46%. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Як розповів українським ЗМІ експерт Ігор Тишкевич, до 2017 року рівень імпорту палива з Росії спостерігався в невеликій кількості, однак після цього на вітчизняному ринку з’явилася компанія-монополіст, власника якої пов’язують з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Всього за кілька років вони вийшли на рівень 40% поставок дизельного палива з урахуванням всіх обсягів ринку України“, – сказав він.

Як вказали в Нафтогазі, в першу чергу така ситуація негативно позначається на економічному розвитку України, адже гроші за паливо наповнюють бюджет Росії, з якого остання потім фінансує криваву війну на Сході українських територій.

Також тут варто врахувати фактор штучного впливу Росії на Україну, яка при своєму бажанні цілком може створити ситуацію штучного дефіциту палива на полях України.

Відзначимо, що для вирішення цієї проблеми українська влада збирається заснувати мита на російське паливо в розмірі 8,46%, а до 2021 року рівень податку повинен дійти до 25%.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві енергетики України хочуть заснувати нову модель з організації запасу нафти і палива, яка входить в рамки проекту (МЗНН).

Тим часом, під час перевірки Державного резерву України аудиторською службою були виявлені масштабні схеми розкрадання пального.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу