40% позичальників банку “Аркада” просять про реструктуризацію іпотеки

Поділитися:

Майже 40% позичальників банку “Аркада” звернулися с проханням щодо реструктуризації боргу за іпотекою. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

У фінустанові зазначили, що це 285 кредиторів. Фонд гарантування вкладів ініціював ряд змін в програму реструктуризації іпотечних кредитів фізичних осіб, які набули чинності з 5 січня.

Зокрема, є можливість проведення реструктуризації на період, що перевищує термін ліквідації банку та встановлення розміру мінімального платежу на період реструктуризації в розмірі 2000 грн.

Нагадаємо, в серпні минулого року Нацбанк вніс “Аркаду” до категорії неплатоспроможних у зв’язку з різким зменшенням нормативу достатності капіталу.

Проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату основного активу – будівлі головного офісу та земельної ділянки в Києві.

Ще раніше, в липні, офіс було перереєстровано на колишнього помічника ексрегіонала та власника газодобувної компанії Burisma Миколу Злочевського та Олега Неліна, який відразу ж передав це майно в іпотеку гендиректору Burisma Group Тарасу Бурдейному.

Нагадаємо, що президенту неплатоспроможного банку «Аркада» Костянтину Паливода прокуратура повідомила про підозру. Про це інформують журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Його і ще трьох осіб звинувачують у незаконному заволодінні 50 мільйонами гривень. Це кошти, які повинні бути спрямовані на фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «патріотики».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу