«40% контрабандних сигарет в Європі – з України» – експерт

Поділитися:

На українському тютюновому ринку представлені 4 великі виробники, які співпрацюють з Європейською службою по боротьбі з шахрайством, яка безпосередньо займається контрабандою сигарет на європейських ринках. Серед таких компаній значаться Philip Morris, JTI, BritishAmerican Tobacco, Imperial Tobacco.

Про це повідомляється на сайті «Новий час».

Згідно з наданими даними, на українську державу припадає 40 відсотків нелегальних поставок тютюнових виробів. У зв’язку з цим правила дистрибуції вкрай жорсткі.

Як стверджує представник однієї з компаній, на фірмі знають хто і з якою метою купує товар. При цьому, постачальнику не можна просто зателефонувати і попросити продати величезну кількість сигарет для маленького кіоску.

«Така норма – своєрідний бар’єр, який не дозволяє збільшувати частку нелегальних поставок з України в країни ЄС», – сказав він.

У свою чергу, член Європейського парламенту Томислав Сокіл стверджує, що за даними правління Євросоюзу по боротьбі з шахрайством, незаконна торгівля сигаретами залишає ЄС без 10 мільярдів євро держприбутків щороку.

При цьому представник ЄС зазначив, що останнім часом Україна стала світовим центром для контрабанди сигарет в Європу.

«Не дивлячись на вжиті заходи, включаючи розширення митного співробітництва з третіми країнами, проблема все ще залишається такою ж великою, як і раніше”, – підсумував Сокіл.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу