Яйця і фрукти – рекордсмени з подорожчання

Поділитися:

Саме ці групи товарів виявилися лідерами по подорожчання серед продуктів. За даними Держстату, яйця і фрукти зросли в ціні більш ніж на 15%.

В цілому, за травень 2020 року продукти харчування в Україні подорожчали на 1,3%. Для порівняння: у травні минулого року продуктова інфляція за рік склала 2,8%.

Отже, як свідчать дані Держстату, найбільше за травень подорожчали яйця (на 16,6%) і фрукти – 15,8%. Хліб і хлібопродукти подорожчали на 0,7%.

Але є і продукти, які подешевшали. Це м’ясо та м’ясопродукти (ціни впали на 1,6%), масло (на 1,0%), соняшникова олія (на 0,7%) і цукор (на 0,8%).


Крім того, Держстат дає такі цифри: споживчі ціни в Україні в травні 2020 року, в порівнянні з квітнем, виросли на 0,3%. А з початку 2020 року ціни зросли на 1,8%.
Виходячи з цін, каструля пісного борщу обійдеться споживачеві в 50 грн. “Борщовий набір”, куди входить по кілограму моркви, капусти, буряка, цибулі та картоплі, в середньому обійдеться споживачеві в 48 гривень. Найдорожчим національне блюдо буде для жителів Черкаської
області – обійдеться в 55 гривень. Також ціна на борщ “кусається” в Донецькій і Одеській областях.Що стосується різкого підвищення цін на продукти відразу після введення карантину,
деякі експерти вважають не природним весняним процесом, а спекуляцією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу