256 виробників допущено до торгів з пільгового газу

Поділитися:

З 19 по 21 січня продовжуються торги з продажу «блакитного палива» власного видобутку на лютий. Газ на Українській енергетичній біржі запропонований для підприємств, які здійснюють виробництво соціально-значущих продовольчих товарів, інформує пресцентр Мінагрополітики.

Торги проводять згідно з постановою уряду № 19 від 12 січня 2022 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість».

До спеціальних торгів газом допускаються виробники харчових продуктів, що мають суттєву соціальну значущість. Виробники для участі в аукціонах мають подавати заявки до розгляду комітету з нагляду, створеного при відомстві на затверджену електронну адресу [email protected]. На аукціон допущені 256 виробників різної форми власності.

Нагадаємо, що «Нафтогаз України» сподівається на прийняття урядом кадрових змін до її дочірньої компанії АТ «Укргазвидобування».

Також ми писали, що минулого року «Укргазвидобування» підвищило видобуток природного газу на старих свердловинах на 67 мільйонів кубометрів. Це вдалося зробити завдяки застосуванню технології капілярних систем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу