17 тисяч авто на єврономерах оформили за спрощеною процедурою

Поділитися:

У Державній митній службі розповіли, що за 1,5 місяці дії закону, який передбачає спрощену процедуру оформлення транспортних засобів на єврономерах, оформлено вже 17 тисяч таких авто.

За інформацією Держмитниці, завдяки цьому державний бюджет отримав 600 мільйонів гривень.

У липні найбільше авто на єврономерах оформила Закарпатська митниця – майже 2,8 тисяч авто, Київська – понад 1,5 тисячі, Одеська – близько 1,5 тисячі, Чернівецька – майже 1,5 тисячі, Львівська – понад 800 авто.

У червні в Україні набули чинності нові правила розмитнення автівок на єврономерах. Автомобілі тимчасово звільнили від оподаткування ввізним митом. За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника. Під дію цих законів не потрапляють автівки, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» і вище або були ввезені з території Росії чи тимчасово окупованих територій України.

На пільгове митне оформлення відведено 180 днів після набуття чинності закону. Учасникам АТО/ООС відведено 270 днів.

Також ми писали, що в Україні зросло виробництво автомобілів. Зокрема, у травні поточного року було виготовлено 1 004 авто. Показник у вісім разів вищий за травневий показник минулого року, і на чотири відсотки більший порівняно з попереднім місяцем цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу