13 облгазам знизили тарифи (Відео)

Поділитися:

У суботу, 30 січня, відбулося засідання Нацкомісії з держрегулювання в енергетиці та компослугах (НКРЕКП). На ньому було прийнято рішення зменшити тарифи на розподіл «блакитного палива» для 13 газорозподільних компаній в областях. Засідання НКРЕКП пройшло у відкритому режимі і транслювалося на відеохостингу YouTube.

Про це поінформувала пресслужба регулятора. Члени Комісії встановили максимальну вартість палива для розподільників газу на рівні 1,79 грн за кубометр. Це без урахування податку на додану вартість. Однак для деяких з 13 облгазів тариф встановили ще менший – в 1,78 грн за кубометр і навіть в 1,66 грн. Регулятор оприлюднив точні цифри для кожної компанії, для яких ціни на розподіл газу були зменшені.

Наприклад, газорозподільнику з Полтави визначили вартість палива в 1,78 грн за 1 кубометр транспортування газу населенню. А компанії з Гадяча – 1,66 грн за кубометр. Як відзначили на засіданні члени комісії, тепер вартість газу повинна зменшитися і для жителів. А це, впевнені у НКРЕКП, призведе до зниження невдоволення українців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розробив програму укрупнення облгазів. Завдяки новому рішенню з боку уряду українці зможуть отримувати набагато менші платіжки за розподіл газу.

Також раніше ми написали про те, що компанія Фірташа оскаржить в суді зниження тарифів на газ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ