1 млрд. грн. в місяць – названі збитки «Енергоатому»

Поділитися:

У вівторок, 19 травня, уряд провів друге за рахунком засідання Антикризової енергетичного штабу, однією з центральних тем якого стала чимала сума боргу перед “Енергоатомом”. Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Як вказав у своїй публікації глава українського уряду, кожен місяць державне підприємство працює на збитки приблизно в один мільярд гривень, що є критичним значенням для енергетичної безпеки України.

Прем’єр написав, що наразі влада ставить перед собою головним завданням захистити компанію від збитків і заснувати можливість для “Енергоатому” укладати контракти з великими підприємництва.

Хочу підкреслити: важливо, щоб всі чітко дотримувалися затверджених заходів для забезпечення стабільності енергетичного ринку“, – написав Шмигаль.

Також чиновник подякував ряду депутатів, які на сьогоднішньому засіданні проголосували за законопроект №2372, який дозволить компанії задіяти близько 200 млн євро для додаткових кредитів.

Як повідомлялося раніше, інформаційне управління апарату Верховної Ради України назвало суму загальної заборгованості країни перед підприємством НАЕК «Енергоатом».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ