Індустрія фастфуду: шаурма витісняє інші етнічні страви

Поділитися:

Останні два роки були непростими для багатьох сфер обслуговування, які безпосередньо працюють з цільовою аудиторією споживачів. Одним із найбільш постраждалих напрямків став ресторанний бізнес, кафе та бари, які або закривалися повністю, або працювали із серйозними обмеженнями.

Фастфуд у зоні ризику

У контексті точок фастфуду все не так плачевно, хоча падіння клієнтського потоку та споживчої активності тут теж спостерігається. Але як показала практика, точки швидкого харчування виявилися більш пристосованими до карантинних умов роботи.
Можливо, саме тому багато закладів громадського харчування у швидкому темпі почали замовляти обладнання на https://www.enjoy-trade.com.ua/, щоб відкривати свої «вуличні точки», віконця з роботою на виніс, а також розширювати меню з акцентом на доставку.
Важко передбачити, як розвиватиметься сфера ресторанного та швидкого харчування в найближчому майбутньому, але поки що підприємцям, мережевим закладам та дрібним точкам доводиться уважно стежити за новими вимогами контролюючих органів та медиків.

Лідери сегменту

Нарівні з сервісами доставки, які почали з’являтися останні два роки, як гриби після дощу, відносно непогано почуваються заклади, які працювали «на винос» ще в «доковідні» часи. Незважаючи на нові правила роботи, що знижують ймовірність зараження через спілкування та продукти харчування, точки фастфуду не втратили основну частину аудиторії.

Показовий приклад – точки шаурми, донерів та кебабів, які згодом витіснили будь-які інші етнічні страви. Принаймні у форматі вуличної їжі. І якщо на фуд-кортах ще залишилися представники мережевих закладів, японська, грузинська та європейська кухні, то на вулицях правлять бал саме заклади із шаурмою. Хоч якусь конкуренцію їм роблять лише хот-доги та пиріжкові.
Причина стабільного попиту – не тільки народна любов до м’яса в лаваші і не лише відносної доступності страви, а й поширення спеціалізованих точок. Відкриття закладу з шаурмою, як правило, не вимагає купівлі дуже дорогого обладнання на кшталт печей для піци або тандирних печей – все обмежується доступними агрегатами для смаження м’яса.
Переглянути каталог апаратів для точок шаурми ви можете на сайті спеціалізованого магазину обладнання для кафе, ресторанів, барів та точок фастфуду: https://www.enjoy-trade.com.ua/dlja-fast-fuda/apparaty-dlya-shaurmy.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу