Експерти прогнозують чергове підвищення цін на нерухомість

Поділитися:

Як стало відомо Національній енциклопедії будівництва ProfiDom.com.ua, експерти прогнозують після літнього затишшя помітне зростання цін на нерухомість – на 5-10%.

За інформацією журналістів ProfiDom.com.ua, про це розповів портал UBR.ua. Вартість нерухомості на первинному і вторинному ринках восени, в середньому, може піднятися на 5-7%, а до кінця року – на 10%. «Зараз ми вже відчуваємо це зростання в певних сегментах … Влітку ще буде затишшя … А вже до кінця серпня, вересень-жовтень ринок буде більш активний. … буде зміна вартості в бік збільшення», – кажуть експерти.

При цьому, на первинному ринку є своя специфіка. Якщо нерухомість вже введена в експлуатацію, то це вже майже вторинний ринок. А вартість об’єктів на різних етапах різна, і це не подорожчання, а ціна, залежна від міри готовності: «В цілому також буде 5-7% і на первинному ринку. А до кінця року близько 10%»

Що стосується прогнозів деяких експертів щодо стрибка цін у 2022 році до докризового рівня, то це малоймовірно: в країні не вистачить купівельної спроможності: «До 2008 року була спекулятивна ціна за рахунок іпотечних кредитів. Іпотечне кредитування зараз розвивається, але не настільки», – кажуть фахівці

Крім того, на думку експертів, ближче до осені подорожчає і оренда житла у великих містах України. Це трапиться на тлі зростання попиту і пов’язане з подальшим розвитком бізнесу після карантину, а також поверненням людей до роботи в місті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу