«Ватажки бандформувань, ФСБ-шники, українські чиновники і генерали пов’язані» – Семен Семенченко

Поділитися:

Взимку 2016 року ветерани добровольчих батальйонів “Айдар” і “Донбас” висунули до бойовиків так званих “ДНР / ЛНР” вимога протягом семи днів відпустити, або ж обміняти всіх українських військовополонених. В іншому випадку військовослужбовці пообіцяли почати тотальну блокаду окупованих територій.

По закінченню терміну ультиматуму почалися обіцяні дії по блокаді торгівлі з окупованими територіями, на якій, як стверджував тоді командир “Донбасу” Семен Семенченко, “наживають мільйони як ватажки т. Н.” ДНР / ЛНР “, так і” українські “олігархи і чиновники “.

Адресати ультиматуму вирішили скористатися ситуацією, що склалася на свою користь. Розмова екс-ватажка т. з. “ДНР” Олександра Захарченка з начальником “управління внутрішньої і зовнішньої політики адміністрації” Дмитром Трапезниковим, перехоплена Службою безпеки України, свідчив про зацікавленість з боку бойовиків (і очевидно тих, хто стоїть за ними) в даній блокаді.

За вказівкою російських кураторів, невизнані республіки вирішили використовувати її для так званої “націоналізації” підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях. У заяві, підписаній Захарченко та екс-ватажком “ЛНР”, покійним Ігорем Плотницьким, говорилося, що якщо до 00:00 години 1 березня 2017 блокада буде знята, то сепаратисти візьмуть під контроль підприємства, що знаходяться під українською юрисдикцією, і крім цього, припинять поставки вугілля.

З огляду на продовження блокади, 1 березня на 43-х підприємствах, що були під українською юрисдикцією і працюють в ОРДЛО, було введено так зване “зовнішнє управління”, інакше кажучи – їх просто експропріювали бойовики.

Тоді СБУ заявляла про можливу причетність до “націоналізації” олігарха Сергія Курченко. Відомство навіть опублікувало перехоплена телефонна розмова, в якому Захарченко скаржиться громадянину РФ на прізвисько “Сірий”, що підприємства “збираються” для Курченко і все найкраще дістанеться олігархові.

Однак ця історія не отримала продовження і після оприлюднення даного розмови офіційна інформація про можливу причетність до “націоналізації” Курченко або інших членів “сім’ї” екс-президента Віктора Януковича не з’являлася.

Зараз же в Україні активно обговорюють тему можливого зняття блокади.

Свою думку з цього приводу висловив Семен Семенченко, один з організаторів блокади ОРДЛО, командир батальйону «Донбас»

“Ватажки всіх цих банд-формувань, + російські ФСБшники, + наші чиновники, генерали, народні депутати, вони разом встановлюють зв’язки не на благо України.

Було відоме відео, коли депутат Насалик фракції блоку Порошенка, потім керівник українського Міненерго, сидів на окупованій території і домовлявся з таким же як і він міністром вугільної промисловості ДНР.

З травня 2020 року уряд були введені заборонні мита в 65% на вугілля, який завозиться з території Росії. Тому завозити ті сорти вугілля, на які введена заборонне мито – економічно невигідно. Питання: хто заважав уряду погодитися з нашими вимогами і заборонити ввезення всіх товарів через лінію розмежування, заборонити ввезення російського вугілля? Таку вигоду уряд країни втратити не могло.

Ми пропонували повністю зупинити економічні відносини з агресором. Адже під час війни ми не повинні давати заробляти ворогам. Ми повинні давати роботу своїм шахтарям, розвивати свої підприємства. У всіх нормальних країнах, які піклуються про своїх людей, про свою армію, під час війни з агресором не торгують. Ми теж повинні зробити це.

Ми боремося не тільки за заборону ввезення товарів з території ОРДЛО, а й хочемо уникнути схем ввезення від країни-агресора. Адже це називається – “торгівля на крові” – говорить Семен Семенченко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу