Мінкульт ремонтує Гостиний двір без тендеру

Поділитися:

Міністерство культури відремонтує пам’ятку національного значення, Гостиний двір, що в Києві, за 33,2 мільйона гривень. Закупівля під кінець минулого року відбулася без аукціону, за переговорною процедурою через такий нюанс як терміновість, а саме – виникнення особливих економічних обставин з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Такі дані містяться в системі ProZorro.

Відомство у результаті уклало угоду з ТОВ «Інжинірингова компанія Планета Буд». Компанія мусить до весни виконати роботи, які визначені як першочергові. Йдеться про підготовчі та демонтажні роботи, ремонт покрівлі, покриття і парапету по периметру, розчищення внутрішнього подвір’я, вкриття плівкою внутрішні фасади, підготовка металевих конструкцій, облаштування тимчасових опорних риштувань, освітлення, системи охоронної сигналізації та відеоспостереження, а також комплектної трансформаторної підстанції та огорожі.

Примітно, що на об’єкті встановлять мультиформатні відеокамери Hikvision DS-2CE12DF0T-F 2 МП. Як пишуть журналісти-розслідувачі, ціна вказана близько 3-х тисяч, тоді як в інтернет-магазинах їх можна купити удвічі дешевше – по 1,5 тисячі гривень.

Примітно, що посадовці відомства схаменулись робити ремонт тільки під кінець 2021 року без прозорої процедури, хоча про аварійність говорилося ще півтора року тому. В обґрунтуванні неможливості проведення тендеру сказано, що на початку осені 2020 працівники столичного метрополітену виявили кілька руйнувань асфальту і ґрунту з провалами, через що вода просочувалась у підземку. А це загрожувало і самому метрополітену, і здоров’ю людей.

Мінкульт активно доводив, що проведення процедури тендеру не дозволило б вкластися у терміни та послався на протокол Постійної комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуації київської мерії від 18.10.2021 року. Також він керувався позитивним експертним висновком щодо розгляду проєктний документації на будівництво від 17.12.2021 року.

Як пишуть ЗМІ, «Інжинірингова компанія Планета Буд» належить Сергію Мошенському, синові екснардепа Валерія Мошенського, який є власником великого будівельного київського холдингу Група компаній Планета.

Свого часу Планета була однією з найбільших будівельних компаній країни, але з часом її активна діяльність згорнулася. Кілька років тому вона працювала у Харкові, де отримала від мерії під управлінням Геннадія Кернеса підряд з реконструкції парку ім. Шевченка за 250 мільйонів гривень. Щодо угоди було відкрите провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів через завищення вартості робіт.

«Інжинірингова компанія Планета Буд» торік уклала два договори на реконструкцію державного ВДНГ.

Також ми писали про те, що у Гостиному дворі, який розташований на Подолі в Києві, розпочали будроботи.

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики не забезпечило своєчасності та повноти бюджетних надходжень, а також законності, продуктивності, результативності, економності використання коштів державного бюджету на державну підтримку кінематографії, засвідчила перевірка Рахункової палати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу