Держфінмоніторинг за рік зафіксував відмивання 60 млрд гривень

Поділитися:

Днями фахівцями Державної служби фінансового моніторингу було направлено для вивчення в правоохоронні органи 739 матеріалів, які стосуються легалізації (відмивання) доходів, отриманих незаконним шляхом на загальну суму 60,3 млрд грн.

Прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що матеріали були зібрані за 9 місяців 2020 року.

Відомо, що серед спрямованих правоохоронцям матеріалів, 157 справ стосуються розслідування фактів відмивання грошей, отриманих корупційним шляхом, розкрадання і привласнення державних коштів. Сума даних порушень оцінюється в 6,4 млрд грн.

Крім цього Держфінмоніторинг також виявив 45 випадків, які можуть бути пов’язаними з фінансуванням тероризму та сепаратизму.

Нагадаємо, що Державна служба фінансового моніторингу провела ряд фінансових розслідувань за операціями з легалізації доходів, мають ознаки податкових злочинів, за результатами яких виявила незаконні податкові транзакції на загальну суму близько 30 млрд гривень, повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду почати боротьбу з відмиванням грошей в аграрній сфері шляхом визначення кінцевих бенефіціарів юридичних осіб, які володіють землею. Для цього країна планує створити систему громадського моніторингу, як свідчить меморандум між МВФ і Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу