У МОЗ закликали повідомляти про порушення у шкільних їдальнях

Поділитися:

В Україні З 1 січня 2022 року розпочалася реформа шкільного харчування. Міністерство охорони здоров’я закликає батьків та самих учнів стежити за дотриманням нових норм.

«Перевірити, чи відповідає меню у навчальному закладі вашої дитини оновленим нормам, можна на сайті МОЗ, де у вільному доступі викладено всі технологічні карти на страви. Якщо ви раптом виявите порушення, то зверніться до адміністрації закладу, а в разі потреби — залиште скаргу через чат-бот у Telegram Держпродспоживслужби», — зазначили у прес-службі МОЗ.

Зокрема, згідно з нововведеннями, тепер у стравах для школярів обмежується кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження. Також було знижено норми споживання хліба та картоплі та зменшено кількість соків. Крім того, з нових норм виключили ковбасу, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби.

Водночас для дітей збільшили кількість молочних та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

Згідно з інформацією, відповідні зміни розроблялися з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нагадаємо, київські правоохоронці перевіряють інформацію щодо «замінування» всіх столичних шкіл. Про це заявила спікер поліції Києва. За її словами, до СБУ електронною поштою надійшла інформація про мінування всіх шкіл, яких є близько 500.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ